Projectruimte Publiek

Naast het maken van het beeldende werk ben ik bezig met de organisatie van Projectruimte Publiek.

PP zet zich in, om het dialoog tussen de hedendaagse beeldende kunst en het publiek te faciliteren.De focus ligt voornamelijk bij het artistieke en inhoudelijke proces.

PP bestaat uit een groep van zeven meedenkers:

Annita Smit, Philippe van Heusden, Sonja de Jongh, Rinske van Dijk, Kees van de Wal, Maria van Gerwen en Leontien Vossen.

PP is onderverdeeld in drie uitingen:

Dialoog Publiek: het gesprek over hedendaagse thema’s uit de beeldende kunsten.

Locatie Publiek: Artistieke en inhoudelijke projecten op locatie.

Maison Publiek: Artist in Residence op locatie.

PP is nomadisch.

projectruimtepubliek@gmail.com

Locatie Publiek #1
Between

…..Vanaf de eerste stap in de kerk doe ik mijn schoenen uit zodat ik de koele stenen zal voelen. Ik sta in een monumentale ruimte met een zachte ruis van stilte en binnenkomend geluid. Licht zeeft zich vanuit gothische hoogte op de vloer in zijn volle breedte. Grote gebeeldhouwde grafzerken liggen daar, horizontaal en vlak. Hieronder zal het aardedonker zijn. De pilaren rusten zwaar op de grond. Een muurschildering van de drie levenden en de drie doden daagt uit tot een spel van lichtheid en zwaartekracht. Ik waan me in een ruimte tussen donker en licht, stilte en geluid, verleden en heden. Een ruimte waar de tijd zich rekt en vluchtig is….. ( citaat Maria van Gerwen)

14-6 tot 1-9, 2019
Locatie: Sint Maartenskerk, Zaltbommel

————————————–

Maison Publiek #1
Procesruimte

Maison Publiek is een Procesruimte waarin de ontwikkeling van het werkproces van de kunstenaar wordt gekaderd en toegankelijk is voor het publiek. In en rondom de locatie van MP kan de bezoeker zich door het onderzoek van de kunstenaar bewegen en door middel van het dialoog aan te gaan met de kunstenaar, of de kunstenaar met het publiek, een bijdragen leveren aan het proces.

 

Gedurende een periode van drie en een halve maand zal, voor elk gemiddeld vijf en twintig dagen zal Maison Publiek de woon- en centrale werkplek van drie kunstenaars zijn. Hierdoor speelt de omgeving een belangrijke rol in het werkproces. Op gezette tijden is de Procesruimte open voor het publiek. Buiten deze tijden is de kunstenaar vrij om publiek uit te nodigen voor interactie. Na afloop van zijn werkperiode sluit de kunstenaar de onderzoekperiode af met een tentoonstelling van het stadium waar hij/zij op dat moment is in het proces. In de aansluitende ruimte start de tweede kunstenaar een werkproces en gaat het onderzoek verder voor de volgende periode. Nu zijn zowel de tentoonstelling als de werkplek voor het publiek toegankelijk. Door middel van deze structuur blijft de Procesruimte zich ontwikkelen en voedt zij zichzelf met een dynamisch proces met tussentijdse conclusies.

1-6 tot 14-9 2019
Locatie: Steenweg 1 5301 HH, Zaltbommel

—————————————-

Projectruimte Publiek Zaltbommel

Dialoog Publiek #2
12-10-2018

Lezing
‘ Edwin Stolk ‘

locatie: Hitachi Vantara Zaltbommel.

————————

Projectruimte Publiek

Dialoog Publiek #1
29-6-2018

‘ Shakesperience ‘
Elkie Deadman en Ferdie Lancee

Locatie: Atelier Kees van de Wal Zaltbommel

—————————————